Nieuwe plannen definitief!

Een nieuwe mijlpaal in zuidelijk Broekgraaf. Twee belangrijke plannen voor woningen in het zuiden van de wijk zijn nu definitief! Wethouder Huib Zevenhuizen tekende hiervoor op 18 december jongstleden de overeenkomst met de twee ontwikkelende partijen.

Kwartshove fase 2
Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen bevestigde eerder dit jaar al de bouw van 68 woningen in het project Kwartshove, dat in het eerste kwartaal van 2020 in verkoop gaat. Dit plan breiden zij nu uit met de ontwikkeling van Kwartshove fase 2. Hier vind je opnieuw energiezuinige woningen in de tuindorpsfeer. Daardoor krijgt dit deel van de wijk een hele eigen identiteit. In de eerdere ontwerpen zie je veel visuele referenties naar ‘Leerdam als Glasstad’.

Wethouder Zevenhuizen ontving een bijzonder kado. De bekende Broekgraaf IJsvogel is gevangen in een prachtig, kleurrijk glas-in-lood kunstwerk!

Synchroon
Ontwikkelaar Synchroon zet in op 56 ruime, alzijdige woningen. Direct gelegen aan de ecologische zone. Daarmee staat het plan letterlijk in verbinding. Het ontwerp focust verder op het thema ‘Leerdam als Glasstad’.

Door het centraal gelegen parkeerbos worden straten in dit plangebied later vooral gebruikt voor bestemmingsverkeer. Op die manier ontstaat er meer ruimte voor spelen op straat. Bovendien is er in het ontwerp veel aandacht voor groen. Dat versterkt niet alleen de biodiversiteit in de omgeving, maar nodigt ook uit om buiten te spelen en te sporten.

Bijzonder
Volgens wethouder Zevenhuizen geeft dit nieuwe stukje Broekgraaf een nieuwe impuls aan Leerdam. De bijzondere woningen krijgen straks heel verschillende bewoners. Zo bouwen we samen niet alleen aan woningen, maar ook aan een gemeenschap.

Planning
De projecten gaan naar verwachting in de tweede helft van het jaar in verkoop. Wil je de beschikbare informatie vast bekijken? De informatie kun je vinden op de websites van Kwartshove en Synchroon. De informatie op deze websites wordt steeds geactualiseerd. Ook maak je je interesse voor een woning in het project hier reeds kenbaar.