Een duurzame buurt in Broekgraaf

In het zuiden van Broekgraaf is een nieuw deelplan in ontwikkeling, ook wel bekend als Kwartshove. Het project dat ca. 68 woningen biedt, gaat naar verwachting binnen een jaar in aanbouw. Bij de ontwikkeling wordt extra aandacht besteed aan de onderwerpen architectuur en duurzaamheid. Zowel de gemeente Vijfheerenlanden als ook ontwikkelaar Ouwehand Bouw Groep uit Gorinchem vinden het belangrijk dat er kwaliteit wordt gerealiseerd. Kwartshove combineert daarom de sfeervolle tuindorp-architectuur met duurzaamheid en energiezuinigheid (nul-op-de-meter). 

Een verscheidenheid aan woningtypes maakt Kwartshove voor iedereen aantrekkelijk. Een groot aantal woningen is daarbij voorzien van een garage of ruime berging. Van rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen tot drie-onder-een-kap woningen en de special KwartsKwartier.

Het KwartsKwartier is omgeven door water, bevindt zich op een schiereiland en refereert qua vorm aan de oude glasfabriek in Leerdam. Het biedt betaalbare woningen van ca. 75 m² met eigen tuin.

Tuindorp-architectuur betekent dat de woningen diepe tuinen krijgen en dat er bijzondere details worden toegepast in de woningen zoals veranda’s, bloemkozijnen en glasaccenten. In het project is ieder woningtype anders en heeft haar eigen karakter. Toch vormt het samen één geheel, een gezellige buurt!

In Kwartshove worden de woningen gerealiseerd in een gasloze nul-op-de-meter uitvoering. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor kopers. Diverse hypotheekverstrekkers bieden aanvullende mogelijkheden voor een lening voor een nul-op-de-meter woning. De energiekosten voor de bewoners van een nul-op-de-meter woning zijn namelijk aanzienlijk lager dan bij vergelijkbare niet-nul-op-de-meter woningen.

Naar verwachting gaan de woningen eind 2019 in verkoop.