Voorzieningen in de buurt

Woon je in Broekgraaf, dan heb je de belangrijkste voorzieningen voor jou en je gezin dichtbij. Binnen 5 minuten wandel je naar het Europaplein, het winkelcentrum waar je voor alle dagelijkse boodschappen terecht kunt. Pak je de fiets dan is ook het stadscentrum van Leerdam binnen enkele minuten te bereiken. In de wijk kun je voor medische voorzieningen terecht bij Huisartsenpraktijk De Wiel. Het is een prettig idee dat voor de kinderen sport en school in de nabije toekomst op loopafstand te vinden zijn. Er wordt gewerkt aan de vernieuwing van de sportvelden van Leerdam Sport in het noordoosten van de wijk. En op het terrein tegenover het sportcomplex komt in de toekomst bovendien een kindcentrum met onder andere twee basisscholen en een kinderdagverblijf.

Kindcentrum Broekgraaf

De architect is momenteel bezig met het ontwerp voor het Kindcentrum Broekgraaf dat als onderdeel van het voorzieningencluster gerealiseerd zal worden. In het Kindcentrum krijgen de huidige basisscholen ‘De Klimop’ en ‘Het Kristal’ hun nieuwe onderkomen. Daarnaast zal het pand ruimte geven aan een kinderdagverblijf en een gymzaal. Het ontwerp wordt in nauw overleg met de scholen, het kinderdagverblijf en de gemeente opgesteld. De buurt wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en kan te zijner tijd ook reactie geven op het ontwerp. Naar verwachting nemen de scholen en het kinderdagverblijf het kindcentrum medio 2023 in gebruik.

Sportcomplex Leerdam Sport 55

De gemeente is druk doende met de realisatie van een nieuw sportcomplex voor Leerdam Sport. De bestaande tribune en het kleed-/clubgebouw worden vernieuwd en er worden nieuwe velden aangelegd: een kunstgrasveld en een multifunctioneel sportveld. De verwachting is dat in het najaar van 2020 toestemming wordt verkregen om het kunstgrasveld aan te leggen, zodat Leerdam Sport zo snel mogelijk op dat veld haar competitie kan spelen en kan trainen.

Onderdeel van het nieuwe complex is een kleed-/clubgebouw. Hoewel aanvankelijk bedacht werd om de kantine bovenop de kleedkamers te situeren, is er nu toch voor gekozen om de kleedkamers en de kantine op de begane grond te bouwen. Vanaf de zomer van 2020 start de sloop van de tribune, kantine en kleedkamers.

Huisartsenpraktijk De Wiel

In juni 2019 vestigde zich in Broekgraaf de derde vestiging van Huisartsenpraktijk De Wiel. Naast Dokter Noppe, bestaat het team nog 3  huisartsen, praktijkassistentes, en zorgverleners POH-S en POH-GGZ die zorg bieden voor alle accute medische problemen, alsook kleine chirurgische ingrepen. Bovendien wordt er ondersteuning geboden in de somatiek, geestelijke gezondheid, gezinscoaching, fysiotherapie en diëtiek. Op dit moment vind je de praktijk aan de Kristallaan. In de toekomst verhuist de praktijk naar een andere plek in de wijk.