ik zie een eiland in de keuken

Weerspiegelt jouw woondroom

In Broekgraaf bouwen we tot 2025 zo’n 1.100 woningen, waarvan er zo’n 300 al gerealiseerd zijn. De wijk wordt sinds 2014 in zes fases aangelegd. De wijk wordt omarmd door de natuur, maar is zelf ook groen en waterrijk. Je vindt hier charmante singels en de maar liefst zestien meter brede Broekgraaf, waaraan de nieuwe woonplek haar naam dankt. De lanen met bomen, de groenblijvende hagen en de Broekgraafzone laten het gebied ademen.

Lekker de ruimte

De verschillende woonbuurtjes in de wijk, met elk hun eigen sfeer, rondom pleintjes, zorgen ervoor dat je je al snel echt thuis voelt. Door het vele water en groen in de wijk ervaar je rust en ruimte. Dit wordt versterkt door de ruime opzet: de huizen in Broekgraaf staan niet bovenop elkaar.

Broekgraaf is zo’n plek waar je je buren kent en waar mensen elkaar gedag zeggen. Samen leuke evenementen organiseren of genieten van alles wat de wijk te bieden heeft. Een unieke plek om te wonen, te léven. En een fantastische plek om op te groeien voor kinderen!

Groen én glas

En wist je ook al dat Broekgraaf een bijzondere link krijgt met glas? Zowel in de gevels van de woningen, het straatbeeld en in de autonome kunst komen straks elementen van glas terug, naar het wereldberoemde imago van Leerdam. En ook de straatnamen verwijzen naar dit thema. Zo staan de eerste plandelen in het teken van ’beroepen uit de glasfabriek’. Broekgraaf wordt zo niet alleen een mooie, groene wijk, tussen stad en platteland. Maar ook een wijk met een eigen gezicht, en toch héél Leerdams!

Pal aan het Groene Hart

Broekgraaf ligt pal aan het Groene Hart. In dit beschermde natuurgebied was lange tijd geen nieuwbouw mogelijk. Dat er nu toch gebouwd mag worden, is heel bijzonder. Een buitenkans voor de nieuwe bewoners die straks op een wonderschone plek komen te wonen. Stap op de fiets, rijd de wijk uit en je bevindt je meteen in het lommerrijke, landelijke gebied met uniek uitzicht, grazende koeien en prachtige polders. Oer-Hollandse natuur in optima forma! Vanuit de wijk loop je ook zo via paden en bruggetjes het bos aan de Koenderseweg in, waarin je straks heerlijk kunt wandelen. Dit bosgebied loopt over in de uitgestrekte ecologische zones, die speciaal zijn ingericht voor beschermde diersoorten als de rugstreeppad en de heikikker. Kortom: het Groene Hart als achtertuin. Zo natuurlijk wonen is Broekgraaf!