ik zie een eiland in de keuken

Weerspiegelt jouw woondroom

In Broekgraaf bouwen we tot 2025 zo’n 1.250 woningen, waarvan al een groot deel gerealiseerd is. Het aanleggen van de wijk gebeurt sinds 2014 in zes fases. De wijk wordt omarmd door de natuur, maar is zelf ook groen en waterrijk. Bij de ontwikkeling van Broekgraaf is veel gekeken naar de weideverkaveling in de omgeving en die zie je weerspiegeld in het stratenplan. Je vindt hier dus charmante singels en de maar liefst zestien meter brede Broekgraaf, waaraan de nieuwe woonplek haar naam dankt. De lanen met bomen, de groenblijvende hagen en de Broekgraafzone laten het gebied ademen.

Historische opzet

Broekgraaf dankt haar naam aan de brede watergang die als een lint door de wijk slingert. De nieuwe wijk ligt tussen het stadscentrum van Leerdam en het Groene Hart in. Ook in de wijk vind je veel groen en water, bijvoorbeeld in de ecologische zone die speciaal is aangelegd voor de beschermde diersoorten die in het gebied voorkomen.

Leuk weetje: het stratenpatroon in Broekgraaf is afgeleid van de middeleeuwse weideverkaveling en vele rechte poldersloten die vroeger karakteristiek waren voor deze streek. In de nieuwe wijk zie je ze terug als dertigkilometerstraten die de wijk uitermate geschikt maken voor fietsen, wandelen en natuurlijk om buiten te spelen.

Alles dichtbij

De wijk biedt op loopafstand alles wat je nodig hebt. De sport- en voetbalvelden van Leerdam Sport in het noorden van de wijk zijn vernieuwd en in gebruik. Met een gloednieuwe kantine! Ook vind je in de wijk een Kindcentrum met een bredeschool en een zorgcentrum. Vanuit Broekgraaf loop je bovendien in maar een paar minuten naar hét winkelcentrum van Leerdam West: het Europaplein. Hier kun je terecht voor al je dagelijkse boodschappen.

In Broekgraaf voel je je thuis

Broekgraaf is ruim opgezet, met een lommerrijke hoofdroute, watertjes die aftakken van de Broekgraaf, bruggen die een snelle oversteek mogelijk maken en leuke speelplekken. Tot 2025 komen hier zo’n 1.250 woningen, verdeeld in kleinere woonbuurtjes met een eigen identiteit. De architectuur in die verschillende buurtjes is divers, maar qua stijl zijn de woningen en appartementengebouwen wel familie van elkaar. Er is een zeer gevarieerd woningaanbod, waardoor een wijk ontstaat waar alleenstaanden, stellen en gezinnen, startend en gevorderd op de woningmarkt hun thuis vinden, van een grondgebonden eengezinswoning tot een levensloopbestendige appartement.

 

Bekijk hier onze projecten!