Leerdam

Leerdam is dé glasstad van Nederland of de beroemde kaas met die heerlijke gaten? De Zuid-Hollandse vestingstad uit 1382, gelegen aan de mooie rivier de Linge, heeft veel te bieden. Er is van alles te beleven voor wie van kunst, cultuur, natuur, water en evenementen houdt. De 21.000 inwoners van Leerdam wonen is super centraal. Direct aan de A2, A15 en A27. Heerlijke steden zoals Breda, Utrecht en Den Bosch zijn daardoor snel bereikbaar. Bovendien ligt Leerdam aan de spoorroute van de Merwede-Lingelijn, met goede aansluitingen op de treinen naar Dordrecht, Rotterdam en Utrecht.

 

Veelzijdig en eigen!

Maak er een uitgebreide wandeling, spring op de fiets of trek je hardloopschoenen aan en geniet van de groene weiden, het zwartbonte vee en de romantische dijkdorpen met historische boerderijen en fruitboomgaarden. Je kunt kiezen uit talloze fiets- en wandelpaden. Vooral in de bloesemtijd is de beroemde Lingeroute prachtig.
In het gezellige, historische centrum van Leerdam is altijd wat te beleven. En ook de directe omgeving van Leerdam heeft je veel te bieden. Vaar met een sloepje of een kano over de Linge en geniet van al het prachtigs van de Betuwe!

Broekgraaf

Veel groen, veel water. Buiten wonen en toch alle voorzieningen binnen handbereik. Dat is Broekgraaf. De scholen, sportclubs, supermarkten en het gezellige centrum van Leerdam. Je vindt ze allemaal op fiets afstand. Dát is buiten wonen in Leerdam op z’n best!