Stad van glas en gatenkaas

Leerdam is dé glasstad van Nederland en is daarnaast ook bekend door haar heerlijke kaas met die grote gaten! Het oude glasambacht is nog springlevend en dat zie je overal in de stad terug: in de vele galeries, musea en natuurlijk bij de glasblazerij waar je live kennismaakt met het ambachtelijk glasblazen.

Veel te doen in Leerdam

De Zuid-Hollandse vestingstad uit 1382 aan rivier de Linge heeft méér te bieden dan glas en kaas. In het gezellige historische stadscentrum is altijd wat te beleven: struin langs een braderie, neem deel aan een van de vele indoor of outdoor sportevenementen of geniet van een zonnig terrasje in de binnenstad of aan de haven. Leerdam biedt de 21.000 inwoners veel stadse voorzieningen maar heeft tegelijkertijd een heel dorpse uitstraling.

 

Inspannen en ontspannen

In de directe omgeving van Leerdam kun je genieten van de natuur. Maak er een uitgebreide wandeling, spring op de fiets of trek je hardloopschoenen aan voor een rondje door de groene weiden, langs het zwartbonte vee en de romantische dijkdorpen met historische boerderijen en fruitboomgaarden. Je kunt kiezen uit talloze fiets- en wandelpaden. Vooral in de bloesemtijd is de beroemde Lingeroute prachtig. En ben je graag op het water? Ga met een sloepje of een kano de Linge op en zie de Betuwe van een andere kant!

Lekker centraal

Leerdam ligt heel centraal in Nederland. Direct aan de A2, A15 en A27. Heerlijke winkelsteden zoals Breda, Utrecht en Den Bosch zijn daardoor snel bereikbaar. Bovendien ligt Leerdam aan de Merwede-Lingelijn met goede treinaansluitingen naar Dordrecht, Rotterdam en Utrecht.

 

Kijk hoe leuk
Broekgraaf is!