Drie nieuwe speelplekken in fase 5!

In Broekgraaf vormt zich met het groeien van de wijk een ‘speellint’ dat als een netwerk in de wijk ligt. Op iedere plek is er een gevarieerd aanbod, waardoor kinderen via herkenbare routes ook andere speelplekken kunnen ontdekken.

In fase 5 komen binnenkort 3 nieuwe speelplekken. Wij laten je alvast kennis maken met de ontwerpen van de nieuwe speeltuinen. De speelgebieden liggen verdeeld over fase 5 en dit zijn de plekken waar je ze binnenkort kunt vinden: In het Kwartsweide park aan de Kollergang (Kwartshove), aan de Wan (Eiland van Leede) en aan de Ferrie (Jonkheren).

Kollergang
De Kollergang is de grootste speelplek in fase 5 en bevindt zich midden in het Kwartsweide park tussen de twee appartementencomplexen in. Hier is wat meer ruimte om speelelementen te plaatsen. Er komt een groot speelschip, een hangmatschommel, een balanceerbalk en stapstammen. Ook wordt er ruimte opengehouden om verschillende spelen te spelen zonder attributen, maar om bijvoorbeeld te voetballen. Een wens van de bewoners was om een jeu de boules baan te plaatsen, dit wordt nog nader onderzocht.

De Wan
Op het Eiland van Leede wordt een speelaanleiding gemaakt. Dit betekent dat er geen grote speeltoestellen komen, maar dat er wel mogelijkheid is om te spelen. Hier komt een taludglijbaan, balanceerstammen en een betonbuis. Ook is er mogelijkheid om te klimmen. Om de ontmoeting met diverse buurtbewoners te stimuleren zal hier een picknicktafel worden geplaatst.

Ferrie
De speelaanleiding bij de Jonkheren is bedoeld voor de kleinere kinderen. Hier vind je straks klimstenen, een kleine schommel en een klouterbos. Ook hier zal een picknicktafel worden geplaatst.