Opruimbeleid

Wij ontvangen veel berichten van bewoners uit Broekgraaf met vragen over het opruimbeleid van de hondeneigenaren. Hierbij willen wij aangeven dat in de gemeente het beleid gevoerd wordt dat de hondeneigenaar te allen tijde verantwoordelijk is voor het opruimen van de uitwerpselen van zijn/haar hond. Conform de APV geldt er dan ook een opruimplicht. Er zijn locaties die door de gemeente zijn aangesteld als uitlaat- of losloopgebied, hier is de gemeente verantwoordelijk voor het opruimen. Deze plekken kun je herkennen aan de bordjes of paaltjes die hier geplaatst zijn. Enkel op deze plekken worden de bordjes geplaatst en op de overige plekken zal dit niet gedaan worden.

Wij willen iedere bewoner van Broekgraaf erop wijzen dat je als eigenaar zelf verantwoordelijk bent en dus een opruimplicht hebt. Hierbij willen wij ook vragen om rekening te houden met de overige bewoners waar het tot last kan zijn wanneer er niet aan het opruimbeleid gehouden wordt.

Deze link verwijst naar de informatie vanuit de gemeente Leerdam over de regelgeving. Deze link verwijst naar de hondenuitlaatplaatsen en losloopgebieden in Leerdam.