Kunstbrug: welk ontwerp moet het worden?

Deze brug wordt een kunstbrug! De Leerdamse werkgroep Kunst in de Openbare Ruimte (KIOR) heeft inmiddels 4 kunstenaars geselecteerd die op een maquette een ontwerp mogen uitwerken. Dit ontwerp dient te voldoen aan de randvoorwaarden die door de Gemeente Vijfheerenlanden en het KIOR zijn opgesteld.

Maar uiteindelijk kan er maar één ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd worden. Er is een vakjury samengesteld die bestaat uit het KIOR, de gemeente/projectteam Broekgraaf en de bewoners. Inmiddels zijn er twee bewoners geselecteerd die interesse hebben getoond, zij zullen een rol gaan spelen om de gewenste keuze van de bewoners in te brengen.

Uiteraard willen wij zoveel mogelijk meningen ophalen van alle bewoners uit Broekgraaf. Daarom is het mogelijk om de uitgewerkte maquettes te beoordelen en ter plekke je mening kenbaar te maken. Op woensdag 1 juni van 17.00 – 18.30 uur worden de maquettes opgesteld in De Huyskamer van Broekgraaf (Kristallaan 2a). Mogelijk zijn de kunstenaars zelf ook nog aanwezig om toelichting te geven.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het betreft een vrije inloop en aanmelden is niet nodig. Het zou leuk zijn wanneer we veel bewoners kunnen verwelkomen!