Bijzondere Koningsdag in 2020

Deze bijzondere Koningsdag van 2020 gaat de geschiedenisboeken in. We blijven allemaal thuis. Voor elkaar. Voor de zorg. En we noemen het ‘Woningsdag’ of ‘Balkoningsdag’. Gisteren nog drukte burgemeester Frölich van Vijfheerenlanden de inwoners op het hart: ,,Beste mensen. Zal maar met de deur in huis vallen: het was vandaag te druk. In de stad, bij de bouwmarkt, op de weg. Elke dag, ook vandaag weer, krijg ik nieuwe besmettingsgevallen gemeld door de GGD. Zeker met Koningsdag aanstaande, blijf thuis.” (Bron: AD Utrecht)

De vlag uit op Koningsdag!

De Stichting 3045 Leerdam heeft leuke acties bedacht om met elkaar de dag thuis toch niet zomaar voorbij te laten gaan. “Al kunnen we ons Koningsdagfeest 27 april niet samen vieren, laten we allemaal de vlag uithangen. Zo kleurt Leerdam op 27 april toch Rood, Wit, Blauw en Oranje. Hang de vlag uit, versier je huis, de voortuin, het balkon, de ramen en natuurlijk jezelf!”

Fotoshoot

Een leuk idee is ook de Koningsdag Oranje-Actie die de stichting in het leven heeft geroepen. Organiseer hiervoor met je gezin een te gekke fotoshoot en stuur de meest gezellige, vrolijke of gekke Oranjefoto, waar jullie zelf op staan, in. Dat kan via facebook of per email naar stichting3045.leerdam@gmail.com. In dat laatste geval wordt de foto door hen voor jou op facebook geplaatst. De foto actie is bedoeld voor alle leeftijden, dus iedereen mag meedoen. Voor de leukste foto’s ligt er een mooie prijs klaar. Hoeveel Broekgravers zien we straks terug tussen de inzendingen?

Kleur de Oranje-vlaggen, speciaal voor alle kleine Leerdammertjes

Kleur de vlaggenkleurplaat zo mooi mogelijk in met de kleur oranje en alle dingen die je belangrijk vind! Een foto van de kleurplaat stuur je op en daarna hang je hem natuurlijk op achter het raam waar iedereen hem kan zien! Deze wedstrijd is bedoeld voor kinderen van 0 tot 16 jaar. en uit alle inzendingen wordt een aantal winnaars geloot. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd welk kindje de mooiste tekening kleurt!