Jouw buurtbewoner aan het woord

buur·vrouw (de; v; meervoud: buurvrouwen)
1 vrouwelijke buur
2 beter een goede buur dan een verre vriend

Annemiek (41 jaar) is getrouwd met Andrés; samen runnen ze een liefdevol gezin met twee kinderen. Ze is werkzaam als jeugdprofessional en in haar vrije tijd handelt ze in vintage items of is ze te vinden op het hockeyveld. Op haar Instagramaccount @Living_by_Annemiek deelt ze interieurinspiratie, variërend van DIY-projecten en kringloopparels tot maatwerk meubels en handige tips. Benieuwd naar het verhaal van je buuf op Diamantlaan 3? Lees dan vooral verder!

Annemiek groeide op in Zoelen, verruilde haar ouderlijk huis voor een appartement in hartje Amsterdam en woonde daarna met haar partner zeven jaar in België voordat zij begin 2023 neersteek in Leerdam. Het was een mooi avontuur, maar desondanks besluit het gezin toch terug naar Nederland te willen verhuizen. “We zochten specifiek een nieuwbouwhuis, idealiter tussen Gorinchem en Amersfoort,” vertelt Annemiek. Ze schreef zich in voor verschillende nieuwbouwprojecten in deze regio – helaas zonder succes. Totdat Broekgraaf op hun pad kwam: een mooie, kindvriendelijke en gemoedelijke nieuwbouwwijk.

“Als ik me ergens op heb verkeken, is het de keuzestress die een nieuwbouwwoning met zich meebrengt,” vertelt Annemiek lachend. “Al weegt dat niet op tegen de voordelen die we nu ervaren.” Alles is namelijk helemaal naar hun wens en smaak.

De man van Annemiek, Andrés, had één grote wens: een woonkeuken die ruimte bood aan zijn Surinaamse kookkunsten. Daarom hebben ze een uitbouw gerealiseerd. En dat is niet de enige verbouwing die plaatsvond, want er is ook een extra verdieping op de zolder gebouwd. Het resultaat? Maar liefst drie(!) extra kamers waardoor de kinderen allebei een ruime eigen slaapkamer hebben én Annemiek een kantoorruimte aan huis heeft. “We kunnen zelf een aardig klusje klaren, maar we hebben de verbouwing uiteindelijk uitbesteed,” vertelt Annemiek. “Maar vergis je niet: ook dat vergt plan- en organisatie skills.”

 

Het gezin woont nu zo’n tien maanden in hun nieuwe huis en heeft Leerdam inmiddels in hun hart gesloten. “In tegenstelling tot Amsterdam groet iedereen elkaar hier op straat. En waar we in België alles met de auto moesten doen, is in Leerdam alles op loop- of fietsafstand,” vertelt Annemiek enthousiast. Leerdam is bovendien een stuk multicultureler dan hun vorige woonplaats. Vooral de dochter van Annemiek, die half Surinaams is, merkt dat al tijdens haar eerste schooldag: er zitten kinderen in haar klas die net zo’n mooie bos haar hebben als zij. Daarnaast heeft Annemiek het naar eigen zeggen getroffen met de buren, waarmee ze afgelopen zomer bijvoorbeeld een gezellige BBQ organiseerde. “Omdat we hier allemaal ongeveer tegelijk zijn komen wonen, zoek je elkaar automatisch op en krijg je vanzelf een leuke klik – heel waardevol voor ons gezin” glimlacht ze.