”Lekker lopend boodschappen doen”

Eigenlijk zouden ze vóór de zomervakantie al de sleutel van hun hoekhuis in Broekgraaf krijgen. Suzanne van Iterson: “Dat werd na de bouwvak.” Lacht: “En dat vonden we helemaal niet erg…” Op 25 juli werden Ab en Suzanne namelijk de trotse ouders van zoontje Kay. “Het kwam precies goed uit zo!”

Ab: “Het was alsnog best een drukke periode, maar het scheelde dat we alles optimaal hadden voorbereid. Daardoor hoefde er op het ‘moment suprême’ niet extreem veel meer te gebeuren. De badkamer was het grootste project. Verder konden we er eigenlijk zo intrekken. Hoe het ons bevalt in Broekgraaf? Prima! De ruime opzet van de wijk, waardoor je relatief veel privacy hebt, de afmetingen van onze tuin en de grootte van het huis: het is allemaal zoals we het ons hadden voorgesteld of zelfs beter. En waar we ook heel blij mee zijn, is het speeltuintje dat we straks recht voor ons huis krijgen. Ideaal voor Kay!”

Bewoners van binnen en buiten de regio
Suzanne: “Dat we nu een ruim huis hebben, is heel fijn. Want met een box en een speelkleed was onze oude woonkamer al snel vol geweest!” Ab: “We woonden hiervoor in een appartement in West. Het is overigens grappig dat we aardig wat bekende gezichten in Broekgraaf tegenkomen. Natuurlijk wonen hier ook mensen van buiten de regio, maar Broekgraaf is toch ook een typisch Leerdamse wijk.”

Supermarkt en drogist dichtbij
Suzanne gaat meestal lopend boodschappen doen. “Met die kleine in de wagen, dan heb ik meteen een wandelingetje met hem gemaakt. Zowel de supermarkt als de drogist is op loopafstand. Naar de stad kunnen we makkelijk fietsen als we een avondje uit willen. Kay gaat nu nog met mij mee naar de opvang, bij de basisschool in Lexmond waar ik werk. Maar als hij straks echt naar school gaat, denk ik dat we voor een school in Leerdam kiezen.”

Tuin met twee terrassen
Sinds kort is ook de tuin af. Ab, knipogend: “Omdat er in en rondom de rest van de wijk zoveel groen is, hebben wij voor een heerlijk onderhoudsarme tuin gekozen. Hij is erg mooi geworden, met twee terrassen waar we dit jaar van de zon gaan genieten.” De eerste contacten in de wijk zijn inmiddels gelegd. Suzanne: “Laatst zijn onze buren van de andere hoek hier iets komen drinken. En ik denk dat er deze zomer wel een gezellige straatbarbeque in zit!”