Verbouwing Leerdam Sport vordert gestaag

Wat grappig! Voetbalvereniging Leerdam Sport ’55 is al sinds jaar en dag in West gevestigd. En met de verbouwingen op het complex, krijgt het nu een directe connectie met onze nieuwe wijk. Sterker nog, we zijn letterlijk buren!

Grote verbouwing

Leerdam Sport bestaat als fusieclub al sinds 1955 en was eerder gehuisvest op andere plekken in Leerdam. Voor de kenner: eerst aan de Lingestraat en het Spartaveld. En sinds de jaren ’70 aan de Quirinus de Palmelaan, ten noordoosten van de wijk. Sinds dit jaar wordt er een grote verbouwing gerealiseerd, waarmee de club op nagenoeg dezelfde plek een heel nieuw sportcomplex krijgt. Naar verwachting levert de aannemer het complex in 2021/2022 officieel op.

Eerste trainingen met drone vastgelegd

Recent is de vergunning voor veldverlichting verleend en bijna gelijktijdig leverde de aannemer ook het kunstgrasveld als eerste veld op. Daardoor werd het mogelijk al rond de feestdagen ook bij kunstlicht op het veld te spelen. Hoewel je er veel meer gevoel bij krijgt als je ter plaatse een kijkje neemt, is het heel leuk om op de website een impressie te bekijken van de eerste trainingen die in het najaar op het veld gegeven werden. Of in de gratis te downloaden app van de sportvereniging. De luchtbeelden werden gemaakt door een enthousiast duo eerstejaars senioren. Ze laten mooi zien hoe het veld en de directe omgeving er nu bij liggen.

“Elk nadeel heb z’n voordeel”

Door diverse factoren houdt de KNVB de jeugd van de club goed in de gaten. Recent is er dan ook een jeugdcommissie gevormd. Deze commissie maakt met de tips van de KNVB en in samenspraak met het bestuur volop plannen om meer jeugd naar Leerdam Sport te trekken. De aanleg van een ‘altijd’ bespeelbaar kunstgrasveld op een nieuw gerealiseerd, modern complex, dicht bij huis, geeft de vereniging een flinke impuls. Net als voor velen speelde Corona ook hier een vertragende rol. Maar.. ‘elk nadeel heb z’n voordeel’, zoals Johan Cruijff al zei. Want hoewel de competitie stil ligt, waardoor niet heel veel initiatieven ontplooid kunnen worden op het gebied van ledenwerving, gaat de bouw van het sportcomplex wel door. En zo komt Leerdam Sport steeds dichter en sneller bij het punt van een nieuwe start. Steeds een stapje verder op weg naar de voltooiing van het mooiste sportpark van Leerdam West, bij Broekgraaf. Wees van harte welkom de bouwvorderingen eens te komen bekijken!