Feestelijk moment start bouw van 44 energieneutrale woningen ‘Lentebloem’ 

Bolton Bouw en Bemog Projectonwikkeling gaan de wijk Lentebloem realiseren. In het plan wordt glaskunst, natuurinclusiviteit en duurzaamheid op unieke wijze gecombineerd. Afgelopen donderdag, 27 juni, hebben Bolton en Bemog samen met de kopers en betrokken partijen op een feestelijke manier het startsein gegeven voor de bouw. Onder het genot van een hapje en drankje heeft Peter Bol van Bolton de  aanwezigen iets verteld over de bronboring voor de bodemwarmtepomp en Serge Vonk van IMOSS iets over de stedenbouwkundige ontwikkeling van het project.

Silvester Schuring heeft namens de gemeente Vijfheerenlanden een prachtige vaas, gemaakt door Bettina Sommer van Sommer Dutch Glass Art, in ontvangst genomen. Bettina Sommer heeft voor de gevels van drie woningen in het project een prachtig glaskunstwerk met abstracte bloemen ontworpen geïnspireerd op de Lentebloem.

Volgende week hoopt Bolton de eerste heipalen de grond in te kunnen slaan en de prognose is dat de woningen voor de zomervakantie 2025 worden opgeleverd. Voor meer informatie over het project, kijk op www.lentebloemleerdam.nl.