Spelen in Broekgraaf

In Broekgraaf vormt zich met het groeien van de wijk een ‘speellint’ dat als een netwerk in de wijk ligt. Op iedere plek is er een gevarieerd aanbod, waardoor kinderen via herkenbare routes ook andere speelplekken kunnen ontdekken. In fase 4 komen binnenkort 3 nieuwe speelplekken. Wij laten je alvast kennis maken met de ontwerpen van de nieuwe speeltuinen.

Ligging van speeltuinen

De speelgebieden liggen verdeeld over fase 4 en dit zijn de plekken waar je ze binnenkort kunt vinden: Aan de Indigo, Purper en Aquamarijn.

Indigo

De Indigo is de grootste speelplek in fase 4. Hierdoor is er meer ruimte om voor de wat oudere kinderen (tot 12 jaar) speelelementen te plaatsen. De Indigo wordt groen ingericht. Langs de rijbaan van Indigo wordt een ‘groene buffer’ aangelegd met bodembedekkende heesters en vakken met opgaande solitaire heesters. De heesters noemen we zogenaamd ‘beleef groen’. Doormiddel van kleur, geur en bijvoorbeeld opvallende vruchten (eetbaar) prikkelt het de fantasie van de spelende kinderen. Daarnaast dragen de heesters bij aan de biodiversiteit van de wijk.

De speelplek varieert enorm. Je kunt er klimmen, balanceren en er komen heuvels met klimtoestellen. Tevens is er ruimte voor een grote nest schommel. Ook wordt er ruimte opengehouden om verschillende spellen te spelen.

Purper

De Purper is qua grootte de middelse speelplek. En wordt ook groen ingericht. In het midden van het parkje komt een speelheuvel die over gaat in een kuil. Rondom krijgen verschillende ballanceer toestellen en een schommel een prominente plek. Voor de aller kleinste kinderen wordt er naast het bankje een wilgentenen hutje geplaatst. Om er voor te zorgen dat kinderen niet gemakkelijk bij het water kunnen komen wordt er tussen het parkje en de hulpdiensten route een buffer van heesters gemaakt.

Aquamarijn

De Aquamarijn is de kleinste speeltuin waarbij bij de erfscheiding van de woningen een ‘groene buffer’ wordt aangelegd. In het midden van het parkje komt een speelheuvel met daarop een taludglijbaan, ladder en een klimstam. Door het parkje wordt een pad aangelegd om de wandelverbindingen in Broekgraaf te versterken.