Er komt een nieuwe brug in Broekgraaf!

Deze week zijn de werkzaamheden begonnen om een brug te realiseren tussen twee deelplannen in Broekgraaf. De komende twee weken zullen hier heiwerkzaamheden plaatsvinden. Dat betekent dat er minimaal verkeer mogelijk rondom de locatie (buiten werktijden zal dit wellicht meevallen).

Nadat de heiwerkzaamheden zijn voltooid zullen de landhoofden opgebouwd en gestort gaan worden gedurende enkele weken. In deze fase zal de overlast voor het verkeer gering zijn. Wanneer dit voltooid is worden de brugdekdelen ingegeven. Aangezien dit zal gebeuren met een grote kraan kan er wat meer overlast ervaren worden.

Tenslotte worden de bouwhekken gepositioneerd. De situatie zal na de plaatsing van de brug wel anders zijn dan voorheen. Dit betekent dat de overgang slechts bestemd is voor langzaam rijdend verkeer (auto’s), fietsers en voergangers.

Al met al zullen de werkzaamheden naar verwachting circa een maand duren (tot eind mei 2021). Uiteraard doen wij ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken.