Ludieke eerste paal Heren van Broekgraaf

Vandaag sloeg wethouder Huib Zevenhuizen samen met enkele bewoners de eerste paal voor het project Heren van Broekgraaf. Het regenachtige weer zat helaas voor de gasten niet mee. Desondanks waren er heel wat toekomstig bewoners op het evenement afgekomen.

“Nul-op-de-meter Plus”

Hier komen 31 “Nul-op-de-meter Plus” woningen. Ontwikkelaar Crossing Borders vertelde hierover: ” Alle woningen leveren standaard al meer energie dan er verbruikt wordt.” Er wordt bovendien de mogelijkheid geboden om extra panelen te plaatsen. Zo kan er een energiebuffer worden opgewekt voor gebruik tijdens piekmomenten of ’s nachts.  De woningen liggen aan een parkachtige autovrije groenstrook en kijken uit over het water. Het is daardoor erg geliefd bij de kopers en een groot deel van de woningen is dan ook al verkocht.

Foto: Peter Verbeek (in Het Kontakt)

Ludieke handeling

De handeling zelf was ludiek te noemen. Er stond een traditioneel Oud Hollandse heistelling op het terrein. Samen wisten de bewoners en de wethouder de houten stelling vakkundig te bedienen. Zo werd de eerste houten paal effectief de grond ingeslagen. De bouw is nu officieel begonnen. Van harte gefeliciteerd aan alle toekomstige bewoners!