LEERDAMSE RAAD BEZOEKT PROJECT BROEKGRAAF

Op een frisse zaterdagochtend bezochten de Leerdamse raadsleden afgelopen weekend het project Broekgraaf, de nieuwbouwwijk aan de westkant van Leerdam. Na een korte introductie door wethouder Bart Bruggeman nam stedenbouwkundige en geestelijk vader van de wijk, Serge Vonk, de raadsleden mee voor een wandeling langs de verschillende deelprojecten in de eerste fase van het project en natuurlijk door de prachtige ecologische zone. Dit compensatiegebied flankeert de wijk en dienst als verblijf- en broedplaats voor een aantal beschermde plant- en diersoorten die in deze omgeving voorkomen. In de warme kantine van Leerdam Sport presenteerde projectmanager Alexander de Vries aansluitend de plannen voor de komende projectfases die gelegen zijn in het zuidelijk deel van de wijk.

In Broekgraaf worden tot 2028 ruim 1000 woningen gebouwd. Na een behoudende aanpak in de afgelopen jaren, is er in deze fase van het project besloten de productie enigszins op te schroeven, waardoor de wijk in de komende jaren substantieel zal gaan groeien. Ook de indeling van het sportcomplex van Leerdam Sport dat in de wijk ligt wordt concreter en biedt ruimte voor de ontwikkeling van de de inrichting van de omliggende wijk. Er zijn plannen voor een brede school en woningen in een parkzone die in het verlengde ligt van de Broekgraafzone die binnenkort in aanbouw gaat.

Ben jij op zoek naar een woning en wil je meer weten over de plannen voor de wijk? Loop dan gerust eens binnen bij onze makelaars Van Ekeren Kuiper en Mutters Makelaardij in Leerdam.