Kwartshove definitief!

 

 

 

 

 

 

Een bijzonder moment vandaag in Broekgraaf. Wethouder Huib Zevenhuizen ondertekende de overeenkomst met Ouwehand Bouw Groep. Hiermee wordt het volgende plandeel definitief gerealiseerd. Vanaf 2020 verrijzen er 68 nul-op-de-meter-woningen in het plandeel Kwartshove, gelegen in het zuidelijke stukje van Broekgraaf. De wethouder sprak zijn complimenten uit voor het originele ontwerp van de woningen. Uniek in dit plan is bijvoorbeeld het zogenaamde Kwartskwartier dat qua vorm geïnspireerd is op de oude glasfabriek in Leerdam. De contouren van de oude fabriek zijn hierin duidelijk terug te zien.

In Broekgraaf speelt glas en de glaskunst een grote rol. Straatnamen relateren bijvoorbeeld aan glasberoepen of gebruikte materialen en in de gevels verwerken we glazen bouwstenen. In Kwartshove gaan we daarmee nog een stukje verder. Daar vormen glaselementen in de gevel een beeltenis, zoals een brandschildering. Een hele bijzondere verwijzing naar Leerdam als ‘Glasstad’.

Ben jij op zoek naar een woning in een unieke wijk in Leerdam? Bezoek dan www.kwartshove.nl. Je kunt je interesse nu al kenbaar maken via de link. Naar verwachting gaan de woningen in het laatste kwartaal van dit jaar in verkoop.