Jouw wijkambassadeur aan het woord!

wijk·am·bas·sa·deur (de; m,v; meervoud: wijkambassadeurs)
1 een vraagbak voor bewoners
2 persoon, door een organisatie ingehuurd om goodwill te kweken

Betrokkenheid en verbinding vindt hij belangrijk. Hij is altijd behulpzaam, maar ook recht door zee. We hebben het over Cees Trappenburg, jouw wijkambassadeur. Met zijn toegankelijke houding is hij altijd benaderbaar én is hij niet vies van een praatje. Met zijn ruime ervaring in ‘gemeenteland’ weet hij aardig wat voor elkaar te boksen. We stellen hem graag aan je voor.

Cees woont in Noordeloos met zijn vrouw en vier kinderen. Op allerlei manieren is hij betrokken (geweest) bij het verenigingsleven. Zo hebben de voetbalclub en het zwembad de revue al gepasseerd. Door die ervaring heeft hij geleerd hoe hij mensen en verenigingen verbindt. Een groot deel van zijn carrière heeft binnen diverse gemeentes plaatsgevonden. In 2000 werkte Cees bij de Gemeente Zederik op de afdeling Onderwijs & Welzijn. Hij hield zich met diverse zaken bezig, waaronder het regelen van subsidies. In 2019 is de gemeente Zederik samengegaan met de gemeente Leerdam en Vianen en is de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden ontstaan.

Die verandering ervaarde Cees als onpersoonlijker en afstandelijker, iets wat hij niet wilde. Betrokkenheid en verbinding vindt hij juist belangrijk. Halverwege 2020 kwam hij de vacature als wijkambassadeur tegen. “Dat leek me erg leuk. Een beetje van het kantoor af en meer de wijk in. Ik besloot om te ontdekken of deze functie bij mij paste en ik solliciteerde. Sinds oktober 2020 ben ik fulltime wijkambassadeur”, aldus Cees.

Wat doet een wijkambassadeur eigenlijk? Hij of zij heeft drie rollen te vervullen:

Ondersteuning van inwonersinitiatieven
Binding creëren tussen ambtenaren en intwoners
Ondersteuning van het college

Cees vindt vooral de gesprekken met inwoners inspirerend. Als wijkambassadeur vindt hij het kleinschalige en het realiseren van concrete dingen leuk. “Ik vind het mooi om anderen te ondersteunen bij hun initiatief. Met elkaar het doel voor elkaar krijgen. Ik vind het geweldig om te zien hoe buurtbewoners – ook de jeugd – mogelijkheden zien om de wijk te optimaliseren.”.

Wijkambassadeur heeft wel twee kanten, vertelt Cees. ‘’Het is niet altijd leuk. Niet ieder initiatief kunnen we honoreren en niet ieder probleem kunnen we altijd oplossen. Mensen moeten wel eens teleurgesteld worden. Ik probeer dit altijd wel zo goed mogelijk uit te leggen.’’

Over Broekgraaf is Cees lovend. “Het is nog een wijk in ontwikkeling. Een prachtige wijk, erg divers en mooi opgezet. Vol faciliteiten voor jong & oud. Buurtbewoners kunnen bij mij aankloppen voor initiatieven waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Dan bedoel ik niet een buurtbarbecue, maar zaken die beter kunnen of ontbreken”, legt Cees uit. “Alhoewel je mij wel altijd mag uitnodigen voor een buurtfeestje!”.

Wil je Cees bereiken? Dat kan het beste via de e-mail:

Algemeen: wijkambassadeurs@vijfheerenlanden.nl
Cees: trappenburg@vijfheerenlanden.nl