Jouw buurtbewoner aan het woord

buur·vrouw (de; v; meervoud: buurvrouwen)
1 vrouwelijke buur
2 beter een goede buur dan een verre vriend

Je kent haar misschien wel van de prachtige foto’s en persoonlijke teksten op haar bekende Instagram-account @wonenbijchan. Of als de buuf op nummer 5. Hoe dan ook: Chantal is een betrokken buurtbewoner en woont sinds 2017 met haar man Wouter in Broekgraaf. In september is hun zoontje de nieuwste bewoner van hun huis en genieten ze met elkaar van het (woon)geluk. Benieuwd wat Chantals verhaal verder is? We vertellen het je graag.

Chantal en Wouter zijn rasechte Leerdammers en wonen sinds 4 jaar in Broekgraaf, in hun eerste koopwoning. Daarvoor hebben ze altijd in Leerdam gewoond. Toen de zoektocht naar een nieuw huis begon, was de wens om te gaan kopen. Echter stond er toentertijd weinig potentieels in de verkoop. Chantal kreeg steeds vaker en meer te horen over Broekgraaf, een prachtig nieuwbouwproject in Leerdam-West. Chantal en Wouter hadden eerder niet bedacht om in die wijk te wonen, maar zagen hoe mooi het ontwikkeld werd. Doordat het aanbod voor bestaande bouw nihil was, besloten ze op onderzoek uit te gaan. Wat bleek? Het voldeed aan hun woonwensen én bekenden uit hun omgeving hadden interesse en gingen er ook wonen. Deze volledig nieuwe wijk was in trek en dat is eigenlijk nooit veranderd.

Doordat het om een CPO-project ging, hadden Chantal en Wouter inspraak op de ontwikkeling van de woning. Van de kleur bakstenen tot de indeling en van de keuken tot de muurtjes in de woning: een groot deel mochten zij zelf kiezen. Op die manier konden zij hun huis echt eigen maken én is daardoor ieder huis uniek.

En de buren? Een goede band met hen is niet ontstaan toen ze er pas gingen wonen. “Doordat we 1,5 jaar voor oplevering al regelmatig onze nieuwe buren zagen, leerden we elkaar direct beter kennen én konden we praktische zaken regelen, zoals het kiezen van een schutting om eenheid in de tuinen de creëren.”, vertelt Chantal enthousiast.

Het favoriete plekje in huis is voor Chantal de woonkamer. Als je haar Instagram-account bekijkt, snap je direct waarom. Vanaf de start van dit account, neemt ze haar volgers mee in haar woonleven. Ze begon met het delen van het bouwproces en nu deelt ze met name fotogenieke én persoonlijke content. Instagrammers hebben haar ontdekt en ze merkte dat het aantal volgers steeds opliep, inmiddels heeft ze de +13.200 aangetikt. “Ik begon eigenlijk om een album te creëren voor Wouter en mij, als herinnering. Het is een soort van een uit de hand gelopen hobby geworden, maar wel een hele leuke!”, zegt ze vrolijk.

Chantal vindt het een fijne wijk. Jong, fijne buren en er is onlangs een speeltuin geplaatst. Ideaal met een kleintje. Alles wat ze nodig heeft, vindt ze in de buurt. Bovendien komen er nog twee basisscholen en is de huisartsenpraktijk om de hoek.