Jouw buurtbewoner aan het woord

buur·vrouw (de; v; meervoud: buurvrouwen)
1 vrouwelijke buur
2 beter een goede buur dan een verre vriend

Ruby (31 jaar) weet wel hoe ze anderen kan inspireren om een thuis te creëren dat bij jou past. Op haar Instagram-account @huisjekwartshove plaats ze sfeervolle foto’s en video’s van haar eigen front. Daardoor krijg je direct zin om je woning op z’n kop te zetten en het eens even he-le-maal anders te doen. Naast deze creatieve bezigheid, werkt ze als indicatiesteller voor de Wet langdurige zorg. Dat betekent dat ze bij mensen op huisbezoek gaat en kijkt welke zorg zij nodig hebben. Benieuwd wat het verhaal van je buuf van Blaaspijp 7 verder is? We vertellen het je graag.

Ruby heeft met haar zoon Avery (5 jaar) een heerlijke plek van 80 m2. Ze had nooit gedacht dat ze deze woondroom in haar eentje kon waarmaken. “Heb ik genoeg spaargeld? Ben ik er echt al klaar voor? Nee, misschien nog een jaartje sparen, dat is beter… Als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet lukt.”, schrijft ze op Instagram. Hiervoor heeft ze altijd in Nieuwegein gewoond en sinds november 2021 is Ruby (import) Leerdammer. Dat was wel even een overgang voor haar, omdat deze plaatsen heel verschillend zijn. Ze biechtte ook op dat ze eigenlijk niet zo bekend was met Leerdam. Hoe ze hier dan toch is terechtgekomen? Ze zocht een woning waar ze fijn met haar kind kon wonen én die betaalbaar is. Dat perfecte plaatje kwam niet voorbij in Nieuwegein. Dus dan is de vraag: waar ga je dan heen? Samen met haar moeder onderzocht Ruby de opties. Haar moeder kwam het project Kwartshove in Leerdam op de proppen. Ruby besloot – na wat twijfels – toch informatie in te winnen. En de rest is geschiedenis.

Ja, en dan ben je ingeloot en is het tijd om keuzes te maken. Lastig als je vanaf papier moet besluiten waar je je stopcontacten wil of welke meubels je in de badkamer geplaatst wil hebben. “Dat was best pittig door gebrek aan kennis waardoor ik mezelf regelmatig afvroeg waar ik goed aan deed.”, vertelt deze vrolijke dame. Haar lessen buigt ze met liefde om naar tips:

Maak gebruik van de aankoopbegeleiding voor het maken van keuzes;

Schakel een hulptroep als Instagram in om andere buurtbewoners om tips te vragen;

Vraag advies aan vrienden die aan het verbouwen zijn of je nog ergens rekening mee moet houden.

Die keuzestress had ook mooie voordelen. Want door de uitgebreide opties, had Ruby de vrijheid om de woning helemaal eigen te maken. En dan komt de belangrijke vraag om de hoek kijken: hóe maak je het eigen? Schetsen is het verlossende antwoord. Ze heeft alle mogelijke opties geprobeerd in een online programma om te ontdekken welke inrichting voor haar en haar kind het beste voelt. Daardoor wist ze vóór dat ze de sleutel kreeg al helemaal hoe haar inrichting zou worden. En dat zie je terug in het eindresultaat. “Het huis is echt ons thuis. Regelmatig hoor ik van bezoek dat de sfeer zo kalm en lekker aanvoelt. Leuk om te horen natuurlijk, maar het belangrijkste is dat het sfeertje voor ons klopt. We voelen ons er echt thuis”, zegt Ruby met een twinkeling in haar ogen.

Leerdam bevalt deze creatieveling goed. Ze moet wel wennen dat haar familie en vrienden niet meer om de hoek wonen. Doordat er verder geen bekende wonen, vindt Ruby het heel fijn (en handig) dat Avery naar school gaat. Ze leert daardoor steeds meer mensen kennen.  Ook met de buurtgenoten was er – voordat ze er woonde – contact. Dat knusse contact is er nu nog steeds. Zo doet ze wel eens een wijntje met de buren en een lekkere lunch in het zonnetje gebeurt ook af en toe. Er wonen hier meerdere mensen met kinderen, dus voor Avery is het ook een feest, helemaal als het speelpark er straks is.