“Inspirerend” vind Pfinztal!

In september stond het vierjaarlijks bezoek van onze Duitse zustergemeente Pfinztal op het programma. De belangrijkste reden voor deze bezoeken is om inspiratie op te doen bij ‘de buren’ en dit mee te nemen in de eigen gemeente. Tijdens de wandeling in Broekgraaf zijn er dan ook een heleboel idee├źn onderling uitgewisseld.

Echt Nederlands!
Er was veel interesse voor de speciaal aangelegde ecologische zone. Maar men genoot ook van een wandeling door het bewoonde deel van de wijk. Op die manier kregen de bezoekers meer inzicht in de manier waarop de concepten duurzaamheid en woongenot worden toegepast in dit nieuwe stukje Leerdam. De belangrijkste onderwerpen in de uitwisseling zijn gasloos bouwen, nul-op-de-meter-woningen en de stalen constructies op de Keierskant. Wethouder Cees Taal merkt op dat men ook de speeltuin met de groene omheining heel inspirerend vindt. Doordat de bewoners zelf mee konden beslissen over deze plannen. Hij vertelt hierover enthousiast: “We hebben hebben een fantastische dag gehad en heel veel kunnen spreken over duurzame oplossingen. We hebben onze tekeningen van de speeltuin meegegeven aan de burgemeester, want zij wil dezelfde aanpak in haar dorp ook gaan gebruiken”.

Het allerleukste? De heerlijk Nederlandse uitstraling van onze wijk. Alles is vlak, je kunt door de ramen bij de buren naar binnen kijken en er is veel groen te zien!

Delegatie uit Pfinztal geniet zichtbaar van een bezoek aan de ecologische zone