Energieneutraal wonen in De Glazenier!

Comfort, praktisch en klimaatvriendelijk. Dat zijn de kernwoorden van het appartementencomplex De Glazenier in de wijk Broekgraaf in Leerdam. Met een logische indeling, je eigen parkeerplaats en ruime balkon ervaar je hier straks ultiem woongenot. Hét bijkomende voordeel wat op dit moment cruciaal kan zijn bij jouw verhuisbeweging: met dit energieneutrale appartement heb je geen onzekerheid meer over je energiekosten. De eerste toekomstige bewoners hebben hun keuze al gemaakt. Kies jij ook voor een appartement in De Glazenier?

De Glazenier
Een populaire woonwijk, ligging in een park, omringd door groen, een ultiem buitengevoel en de winkels op loopafstand. Dit was van tevoren allemaal bekend. Maar hoe komt de mooie uitstraling van zo’n project tot stand wanneer je een stuk grond toegewezen krijgt?

Robert Dessing van Van Manen Architecten neemt je hierin mee: “De Glazenier moest in mijn ogen aansluiten bij de omliggende woonwijk. Deze woningen bestaan in hoofdzaak uit twee bouwlagen en afgesloten met een grote kap. Deze verschijningsvorm wilde ik ook laten terugkomen bij het appartementengebouw. Hierdoor heb ik het appartementengebouw voorzien van een antracietkleurige gemetselde plint met daarboven rood-bruin metselwerk. Het gebouw wordt afgesloten met een kap voorzien van diverse topgevels die aansluiten bij de topgevels van de naastgelegen eengezinswoningen. Door deze hoofdopzet gaat het appartementengebouw een harmonieuze en passende relatie aan met de omliggende bebouwing”

Dit idee is terug te zien in de waanzinnige impressies van het gebouw De Glazenier. Kun jij je voorstellen hoe mooi dit wordt wanneer het eenmaal gerealiseerd is?

Inmiddels is meer dan de helft van de woningen verkocht en dagelijks melden kandidaten zich nog voor meer informatie. De makelaars constateren dat de doelgroep redelijk divers is. Niet alleen senioren kiezen voor het woongemak, maar ook zeker oudere stellen of alleenstaanden hebben interesse om in De Glazenier te komen. Zij zijn nog werkzaam, maar de kinderen zijn inmiddels wel de deur uit. Dan is wonen in een nieuw appartementencomplex toch ideaal?

 

Voortgang van de verkoop
Dennis Kuiper van Van Ekeren Kuiper Makelaardij: ‘Wij ontvangen veel enthousiaste reacties door de mooie ligging, goede afmetingen en de indeling. Het feit is dat de Glazenier ook echt een prachtig gebouw is!’.

Een appartement kopen vanaf tekening is lastig. Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over dit project? Maak dan een afspraak voor een kop koffie bij Van Ekeren Kuiper of Leuk Makelaars en zij vertellen je alles over dit mooie appartementencomplex.

In het eerste kwartaal van 2023 wordt er gestart met de bouw. De bouwtijd bedraagt 1,5 tot 2 jaar, daarmee worden de appartementen naar verwachting in het vierde kwartaal opgeleverd. Daarmee is de wijk Kwartshove helemaal af.

Broekgraaf
De wijk Broekgraaf in Leerdam is een flinke ontwikkeling van in totaal zo’n 1.250 woningen, waarvan een groot deel inmiddels is gerealiseerd. Er is grote verscheidenheid aan architectuur en stedenbouwkundige inpassing die recht doet aan de natuurlijke omgeving van Broekgraaf. Vanuit de gemeente worden duidelijke beeldkwaliteitsplannen opgesteld, maar wordt er voldoende ruimte geboden aan de ontwikkelaar om een professionele, passende en creatieve invulling te geven aan de verschillende wijken.

 

De wijk Kwartshove
Kwartshove maakt onderdeel uit van de ontwikkeling in Broekgraaf. Het vormt een geheel en De Glazenier gaat hier straks onderdeel van uitmaken. Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen heeft de gehele wijk Kwartshove, met ruim 180 woningen, mogen ontwikkelen vanuit de uitvraag van de gemeente Vijfheerenlanden.

Rick Mulder van Ouwehand Bouw vertelt hier meer over: ‘In Kwartshove hebben we alles mogen ontwikkelen vanuit de uitvraag van de gemeente Vijfheerenlanden. De reacties van de bewoners van fase 1 zijn ontzettend goed. Met name over de communicatie tijdens de bouw en de kwaliteit van de woningen is iedereen zeer tevreden. En we hebben al gezien dat er een echt buurtgevoel is ontstaan bij de bewoners. Dat is voor ons als ontwikkelende bouwers altijd erg mooi om te zien en dat maakt het resultaat ook echt geslaagd. Na de oplevering van de woningen in fase 1 zijn we direct doorgegaan met de bouw van Kwartshove fase 2. Vlak voor de afgelopen zomervakantie hebben we dit gevierd met de toekomstige bewoners. In oktober dit jaar zullen we de eerste woningen hiervan opleveren. Net zoals bij fase 1 zien we ook hier weer een mooie mix van verschillende leeftijden. Het enthousiasme is erg groot, mede doordat de bewoners van fase 2 de woningen al hebben kunnen zien in fase 1 en de wijk al deels hebben kunnen ervaren.’

Waarom verhuizen?
In deze woningen heb je geen onzekerheid over het energieverbruik. De prijzen die je op dit moment als huishouden aan energie betaalt zijn voor iedereen extreem. Er wordt gezocht naar oplossingen om deze kosten te drukken, want met de winter op komst wil je er toch warmpjes bij zitten. Maar hoe vertaalt dit zich straks door naar de toekomst? Het is belangrijk om hierbij stil te staan en over na te denken.

Met een nieuwbouwwoning in De Glazenier heb je die onzekerheid over de energieprijzen in ieder geval niet. Het betreft een energieneutraal appartement. Dit houdt in dat het gebouw zelf de energie opwekt die nodig is op een duurzame manier wordt opgewekt. In veel gevallen wordt zelfs meer stroom geproduceerd dan er daadwerkelijk wordt verbruikt. Ook wordt er een groen dak toegepast en zullen er zonnepanelen worden geplaatst.

Maak een afspraak
Kortom, een prachtig project met heel veel voordelen. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de website voor de beschikbare appartementen en maak snel een afspraak met één van de makelaarskantoren om hier samen over door te praten. Een afspraak is zo gemaakt en is natuurlijk vrijblijvend, zodat alles rustig overwogen kan worden om de juiste keuze voor de toekomst te maken en daarmee de stap naar De Glazenier te nemen!