Sociale huur-, koop- en zorgappartementen onder één dak

Op 12 oktober is een formele start gemaakt met de plannen voor het bouwen van dit complex in deelplan 6 in de wijk Broekgraaf. Gemeente Vijfheerenlanden, Kristalstaete BV, Stichting MUS en woningcorporatie KleurrijkWonen ondertekenden een overeenkomst om samen aan de slag te gaan. Er zullen zowel huur- als koopappartementen worden gebouwd. KleurrijkWonen laat 33 appartementen bouwen, hiervan zijn 18 appartementen voor Stichting MUS. Daarnaast komen er 18 koopappartementen.

 

Stichting MUS
Stichting MUS wil jongvolwassenen met een beperking en/of ondersteuningsvraag zo zelfstandig mogelijk laten wonen. Deze huurders krijgen elk een appartement van ongeveer 50m2. Er komt een centrale woonkamer, waar men elkaar kan ontmoeten en waar zij samen kunnen koken en eten. Op deze manier geeft de wijk Broekgraaf een mooie invulling aan een doelgroep, die al tijden op zoek is naar geschikte woonruimte.

Gezondheidscentrum
Ook komt er een gezondheidscentrum met een huisarts, fysiotherapie en een apotheek. Daarvoor komt een ruimte van 900m2 beschikbaar op de begane grond. Hiermee krijgt het gebouw ook een extra functie voor de wijk. Een prachtige toevoeging voor de wijk en het is mooi om te zien hoe dit allemaal samenkomt in één complex.

Verwachte oplevering eind 2024
De partijen zitten volop in de ontwerpfase. De aannemer die aan de slag gaat is Bouwbedrijf Kreeft BV uit Ede. Het ziet er naar uit dat voor zomer 2023 gestart kan worden met de bouw. Eind 2024 is het waarschijnlijk klaar voor oplevering en kunnen de toekomstige bewoners in hun nieuwe woning.