Lentebloem: uitgifteovereenkomst getekend

Op woensdag 8 februari jl. is er een formele start gemaakt met de plannen om 44 woningen in Broekgraaf te bouwen onder de naam Lentebloem. De Gemeente Vijfheerenlanden en projectontwikkelaar BEMOG ondertekenden een overeenkomst om samen dit traject te starten.

Lentebloem bestaat uit twee hofjes die speels zijn opgezet. Diverse woningtypes wisselen elkaar af: 3 vrijstaande woningen, 8 twee-onder-één-kapwoningen en 33 hoek- en rijwoningen. De architectuur heeft een stadse uitstraling, met karakteristieke accenten in de gevels en een heuse Delftse stoep voor de deur. Parkeren is mogelijk in het hofje en bij een aantal woningen ook op eigen terrein. Daarnaast zijn het comfortabele woningen dankzij de innovatieve oplossingen die ervoor zorgen dat de woningen extra duurzaam zullen zijn. Het wordt gerealiseerd in deelplan 3.1 en 3.2 binnen Broekgraaf. Op de situatiekaart op de website is te zien waar dit is gelegen.

De uitgifte werd vanuit de Gemeente Vijfheerenlanden ondertekend door wethouder Teus Meijdam en door Stefan van Dijk, algemeen directeur bij BEMOG. BEMOG is een familiebedrijf dat al sinds 1970 bestaat. Sinds de oprichting realiseren zij in heel Nederland woningen, winkels, bedrijfspanden en parkeergarages. Door aandacht te besteden aan natuur, ontmoeting, uitstraling en klimaat, geven zij elk project een eigen gezicht.

Om de samenwerking te vieren werd er een bijpassende taart geserveerd. Een goede start voor de realisatie van Lentebloem! De partijen zitten op dit moment nog in de ontwerpfase, maar zullen spoedig meer informatie voor potentiële kopers delen. Aanmelden als geïnteresseerde kan al via de website van Lentebloem.