”Broekgraaf ligt heel centraal”

Stanley en Rianne gingen in augustus vorig jaar over van een appartement van 50 m2 naar hun nieuwe woning in Broekgraaf. “Het verhuizen was in één dag gepiept, zo dichtbij was het en zo weinig spullen hadden we. Nu hebben we maar liefst drie keer zo veel ruimte. En dan die rust!”

“In ons vorige huis in Leerdam woonden we aan een drukke weg. Er was dus altijd geluid van verkeer. Daarnaast waren we aan alle kanten omgeven door de appartementen van de buren. Die hoorden we dag en nacht. Nu wonen we ook in een tussenwoning. Onze buren hebben een baby en een kleuter, maar we horen zelden of nooit iets. En van druk verkeer is natuurlijk ook geen sprake. We genieten ervan hoeveel rust dat geeft.”

Centrale eigen plek
En hoe de ruimte in huis bevalt? We moesten flink wat spullen bij kopen om het te vullen! Helemaal niet erg,” lacht Rianne. “We waren trouwens binnen een week aan al die nieuwe ruimte gewend,” vertelt Stanley verder. “Maar het blijft lekker om er zo ruim bij te zitten. Bovendien is dit huis echt op maat gesneden, bijvoorbeeld doordat we onze eigen keuzes hebben gemaakt in de indeling en inrichting van de keuken en badkamer.”

Rust en groen
Rianne: “Ondanks dat we hier midden in de rust en het groen zitten, hebben we verre van het contact met de rest van Leerdam verloren. Met de fiets ben je namelijk zo in de stad. We gaan er zeer regelmatig op zaterdag naartoe. Het is er dan erg gezellig! En ben ik bij de grote boodschappen iets vergeten, dan springt Stanley op de fiets om het even te halen. Broekgraaf ligt heel centraal.”

Nieuwe buren
Ook bijzonder leuk aan hun nieuwe woonomgeving vindt het jonge stel het spontane contact met de buren. Stanley: “Dat begon al vóórdat we hier woonden! Rianne kwam op een bekend paardenforum een meisje uit Zeeland tegen.” Rianne: “Heel toevallig: ze zocht contact met mensen uit Leerdam, omdat ze daar in een nieuwbouwwijk zou gaan wonen. Wat denk je? Ook Broekgraaf! Toen bleken we ook nog beiden dierenartsassistente te zijn. Kortom: we hadden meteen een klik! Nu komen we regelmatig bij elkaar over de vloer.” Stanley: “Ook met de andere buren is er goed contact. Deze week hadden we wat ze noemden een ‘vergadering’.” Lacht: “Tja. Laten we zeggen dat het érg gezellig was!”