Sinds we in Broekgraaf wonen, voelen we: hier hoeven we niet meer weg!

Al zo’n 25 jaar wonen Tina en Richard Vos in Leerdam. In die tijd zijn ze al meerdere malen verhuisd. Sinds eind 2015 wonen zij in een ruime woning aan de Huttenmeesterstraat in Broekgraaf. Het actieve stel draait er de hand niet voor om de spullen in te pakken en te verplaatsen naar een plek die beter past bij de actuele woonwensen van het gezin. “Nu de kinderen allemaal het huis uit zijn, kwamen we tot de conclusie dat een woning met 5 slaapkamers te ruim geworden was en ontstond de wens te zoeken naar een huis voor ons twee”. En die nieuwe woning staat opnieuw in Broekgraaf, aan de Kristallaan!

Tina en Richard bekeken verschillende projecten. Zo ook de appartementen in de Broekgraafzone, maar ze besloten dat ze meer dan twee slaapkamers wilden. Belangrijke criteria waren: een ruim leefoppervlak, drie slaapvertrekken en een aardige tuin. En ruimte om te klussen. Toen het project aan de Kristallaan voorbijkwam, schreven zij zich direct in. Gelukkig werd het huidige huis al binnen drie dagen verkocht. Opnieuw kopen in dezelfde wijk was overigens geen verrassing. Tina vertelt enthousiast: “Sinds we in Broekgraaf wonen hebben we het gevoel in deze wijk te willen blijven”. Tina’s oudste zoon en zijn vriendin verhuizen binnenkort naar een woning aan de Spiegellaan, ook in Broekgraaf dus. “Sterker nog; het is letterlijk om de hoek! En het is goed mogelijk dat ook de andere kinderen straks in Broekgraaf terechtkomen”.

Vaker verhuisd
Richard is een geboren Leerdammer en Tina heeft zich hier samen met hem naar alle tevredenheid gevestigd. Sinds zij vijfentwintig jaar geleden naar de stad kwam, verhuisde het gezin twaalf keer, elf maal binnen Leerdam. Zodra het gevoel bestaat dat een woning niet meer voldoet, óf als een beter alternatief zich aandient, kiest de familie Vos voor een verhuizing. Bijvoorbeeld toen jaren geleden de overburen in een vorig bouwproject wel héél dichtbij bleken te wonen.

Broekgraaf past
De ruime opzet van Broekgraaf is dan ook één van de redenen om hier te blijven. En de nabijheid van de stad en voorzieningen op het op loopafstand gelegen Europaplein. “Ooit maakten we een kleine uitstap naar Kedichem. Een geweldig huis, maar de afstand naar Leerdam, al was het maar 5 kilometer, vonden wij met schoolgaande kinderen toch te ver. Nu is alles wat we nodig hebben in de buurt”. Broekgraaf is voor Tina een hele gevarieerde wijk, waar voor iedereen iets te vinden is en je allemaal door elkaar heen woont. Ook geniet ze enorm van het vele water en de Ecologische Zone die aan de wijk grenst: “Het is een leuke, fijne plek en met die sneeuw van laatst had ik de hele dag wel op een bankje in het bos kunnen zitten om te genieten van hoe mooi alles er uitzag. Je woont bij de stad, maar ook bij de natuur”.

Eenvoudig beslissen
Begin februari start het heien aan de Kristallaan. Naar verwachting wordt het project eind 2018 opgeleverd. Na zoveel verhuizingen worden de keuzes voor in huis steeds eenvoudiger: “Je kent elkaars smaak, dat maakt het eenvoudig. De badkamer en de keuken zijn dus al uitgezocht. We zijn sowieso gemakkelijk: als we iets in huis niet mooi vinden, veranderen we het gewoon weer”.

Tips voor aankomend kopers heeft Tina ook:

  1. “Deze heb ik zelf ondervonden: Koop je een nieuwbouwwoning vanaf een tekening, let dan naast de details over de woning ook goed op de plannen rondom de woning.
  2. Bedenk in het voortraject welk meerwerk je wilt laten uitvoeren. Handige mensen kunnen veel klussen wellicht ook zelf doen. Zo hebben wij in het verleden al veel geld bespaard.
  3. Tenslotte is het verstandig vooraf goed na te denken over de plaats van de stopcontacten, de aansluitingen voor bijvoorbeeld bekabeld internet of de plaats van de televisie. Je weet dan zeker dat er voldoende aansluitingen zijn en dat ze op de juiste plaats zitten. Ik maak altijd een tekening op schaal, inclusief de meubels, zodat ik goed kan inschatten hoe groot de woning wordt en hoe we het inrichten. Dat scheelt later veel werk en eventuele frustratie”.