”Heerlijk, die ruimte!”

Hun rijtjeshuis in Ter Leede begon op een bepaald moment wat krap aan te voelen. Dus besloten Arie en Miranda den Besten op zoek te gaan naar een woning die meer ruimte en vrijheid bood ook voor hun twee opgroeiende dochters. In Broekgraaf kwam een huis terug op de markt. Het was al in aanbouw. Hoog tijd om in een nieuw avontuur te springen.

Arie: “Miranda en ik zijn allebei geboren en getogen Leerdammers. Ik ben het gewend voor mijn werk als controller te moeten forenzen. Centraal wonen is daarvoor handig. Miranda werkt in de zorg in Leerdam onze dochters zitten in Leerdam en Culemborg op school dus een huis in Leerdam was nog steeds ideaal voor ons. Dit huis in Broekgraaf kwam terug op de markt omdat een eerdere verkoop was afgeketst. We wilden het meteen hebben en konden gelukkig nog veel ‘sturen’ qua wensen; een groot voordeel van nieuwbouw.”

Keuken en slaapkamers
“Een goed voorbeeld daarvan is de keuken” vertelt Miranda. “Die hebben we bewust lekker groot en open laten uitvoeren. In onze oude keuken was alles wel aanwezig maar het was vrij krap. Nu hebben we alle ruimte en een mooi groot kookeiland waardoor je met je gezicht naar de woonkamer staat te koken. We zijn geen echte kookhobbyisten maar we houden wel van gezelligheid. Als ik nu in de keuken bezig ben en de meiden zitten aan tafel is er steeds contact.”

“Nog een ruimtelijk aspect: op zolder hebben we een grote slaapkamer voor de oudste dochter laten maken op de eerste verdieping slaapt onze jongste dochter. Ook in een grote kamer want daar hebben we van 2 slaapkamers 1 laten maken. De dames zijn er dus ook erg op vooruitgegaan!”