”Alsof we hier al jaren wonen”

Anja en Ron van Buuren wonen sinds november 2015 in Broekgraaf, op de hoek van de Smeltmeesterstraat. Na dik zeven jaar in Asperen vonden ze het hoog tijd om terug naar Leerdam te verhuizen. Anja: “Maar het moest wel precies dít huis worden!”

Broekgraaf kwam via via op hun pad toen ze al besloten hadden terug naar Leerdam te willen. “We wilden persé dit huis. Een ruime hoekwoning met vrij uitzicht, op een plek waar alleen maar bestemmingsverkeer hoeft te zijn. Andere hoekwoningen hadden een parkeerplek naast het huis of een serre die ik niet mooi vond. Maar dit was het meteen voor ons,” vertelt Anja. “In juli zijn we begonnen met klussen, en nadat het huis in Asperen verkocht was, zijn we verhuisd.”

Straatapp
“Onze jongens van 22 en 24 zijn gewoon lekker meeverhuisd.” Lachend: “Die hebben het veel te goed thuis!” Met z’n allen hebben ze het prima naar hun zin in Broekgraaf. “Alsof we er al járen wonen! Wij waren de eersten hier in de wijk, inmiddels komen er steeds meer buren bij. Naast ons komt nog een vrijstaand huis. In de andere huizen woont al een leuke mix van Leerdammers en ‘import’, van twintigers tot vijftigers. De sfeer is gemoedelijk onderling. We hebben zelfs een app met onze straat, waarmee we elkaar op de hoogte houden van wat er speelt in de buurt.”

Glas
Hoewel Anja de echte Leerdamse van het stel is, heeft juist Ron een grote liefde voor hét Leerdamse product bij uitstek: glas. Hij spaart glazen kunstobjecten, die je in het hele huis tegenkomt. Anja: “Zijn opa werkte bij de glasfabriek. En mijn schoonmoeder deelde haar vaders liefde voor glazen objecten. Ook bij ons thuis staan ze dus te schitteren.” En dan ook nog in de Smeltmeesterstraat wonen. Het kan bijna geen toeval zijn…

Naar buiten!
Nu de dagen langer worden, zal het leven in Broekgraaf zich meer naar buiten verplaatsen, verwacht Anja. “Nu in de winter zijn we allemaal veel binnen, hoewel we Oud en Nieuw al deels op staat hebben gevierd met de buren, en er ook al verschillende kampvuren gehouden zijn. Maar straks in de zomer zal het helemaal wel gezellig worden in de wijk. De eerste straatbarbecue is al gepland. Ja, we hebben het hier goed getroffen!”